حجتالاسلام علیاکبر شورورزی، مسئول مراکز مشاوره اسلامی سماح حوزههای علمیه،ضمن بررسی راهکارهای نهادینه کردن فرهنگ حجاب در کودکان ، ۴ گام اساسی را در این زمینه برشمرده است
شورورزی اولین قدم در زمینه دعوت کودکان به حجاب را مخاطبشناسی دانسته و گفته است: باید متناسب با ظرفیت فرزندان تکالیفی را برای آنها در نظر گرفت. ظرفیت افراد با یکدیگر متفاوت است و باید ظرفیت هریک از فرزندان را شناخت و به اندازه توان درونی از آنان توقع داشت. نمیتوان به همه فرزندان خانواده تکالیف یکسانی را سپرد. گاهی یک فرزند به حفظ قرآن علاقهمند است و دیگری به سایر موضوعات؛ باید این تفاوتها را شناخت و از دریچه مورد علاقه آنان وارد امور تربیتی شد.
وی قدم دوم را شرطیسازی فرزندان دانسته و چنین مطرح می نماید :اگر کودکی به تبعیت از خانواده به موضوع حجاب علاقهمند شد و جلوههای حجاب را در پوشش خود نمایان کرد باید تشویق شود. به طور مثال با مشاهده ظاهر محجبه او، هدیهای را که دوست دارد تقدیم کنیم. والدین بهتر است همراه خود هدیههای کوچک داشته باشند تا در تعامل با کودکان بتوانند در مواقع مناسب از آنان به واسطه رعایت پوشش ظاهر تجلیل کنند.
این مشاور قدم سوم را تشویق کلامی برشمرد که در روان کودکان بسیار تأثیرگذار است و اظهار نموده: والدین و اقوام با مشاهده کوچکترین واکنش فرزندان نسبت به رعایت حجاب حتماً او را مورد تشویق کلامی قرار دهند تا موجب احساس غرور و رضایتمندی در آنان شود.
شورورزی راهکار دیگر تربیتی را کنترل غیرمستقیم رفتوآمد فرزندان و دایره دوستان ایشان دانسته و گفته: اگر مایل هستیم فرزند ما به مبانی دینی پایبند باشد باید علاوه بر اینکه خود والدین عامل به تعالیم دینی باشند، به محیط پیرامون فرزند نیز توجه داشته باشند برای مثال فرزندشان را در مدرسهای که چندان به مطرح کردن موضوع حجاب مقید نیست، ثبتنام نکنند یا با افرادی که به حجاب قائل نیستند رفت و آمد نداشته باشند؛ در غیر این صورت سایر اقدامات تربیتی ما تا حدودی خنثی میشود. باید به صورت غیرمستقیم به فرزندان جهت داد و کنترل دایره ارتباط آنان نیز در همین راستا محسوب میشود.
ثبت دیدگاه