مهران فاطمی در این نشست، عمده مسائل مطرح شده را حول محورهای «توسعه در سطح کلان ملی و استانی» دانست و گفت: این موضوعات ارزشمند می تواند در دستور کار جنبش های دانشجویی و مسائل مورد مطالبه دانشجویان قرار گیرد.
وی با بیان اینکه بنا به توصیه رهبر معظم انقلاب ( مدظله العالی) وظیفه جنبش دانشجویی صرفا مطرح کردن یک مطالبه و طرح مسئله نیست، اظهار کرد: جنبش های دانشجویی باید مبتنی بر سیاست های کلی ابلاغی توسط رهبر معظم انقلاب، مدل های عملیاتی طراحی و ارائه کنند.
مهران فاطمی با تاکید بر اینکه تشکلهای دانشجویی باید ناظر بر مسائل و مشکلات موجود، پیشنهاد و مدل عملیاتی ارائه دهند، تصریح کرد: یکی از ظرفیت های استان معادن است که جنبشهای دانشجویی باید نحوه مواجهه با این حوزه را مشخص کنند.
وی در ادامه با اشاره به تقبل هزینه ۲۵۰۰ میلیارد تومانی توسط بخش خصوصی استان جهت ساخت مدرسه گفت: بسیاری از مدارس و زیرساختهای نظام سلامت استان توسط خیرین و کارافرینان احداث شده است.
فاطمی استان یزد را تبلور عینی توسعه نامتوازن دانست و خاطرنشان کرد: عمده زیرساختها و صنایع طی ۴ دهه در بخش های شمالی استان مستقر شده در صورتیکه این زیرساختها و ارائه تسهیلات و مجوزها باید به صورت متوازن در کل استان توزیع شود.
وی وجود ۱۵۰ هزار نفر حاشیه نشین در شهر یزد را نتیجه توسعه نامتوازن در استان برشمرد و گفت: امروز جنبش دانشجویی باید با مطالبه گری عالمانه این موضوع را دنبال و از شهرستانهای کمتر برخورداری مانند خاتم و مروست نیز دفاع کند.
استاندار یزد در ادامه از دانشگاه به عنوان محلی برای تربیت قوه عاقله کشور نام برد و اظهار داشت: بر این اساس سطح نگاه، جامعیت نگاه و سطح مطالبه گری باید به صورت جدی تری دنبال شود.
وی با تاکید بر ضرورت در نظر گرفتن مسئله پیشرفت و عدالت، گفت: باید در هسته های فکری، دیدگاههای حضرت امام خمینی و رهبر معظم انقلاب و سیاست های کلی نظام و اسناد بخشی و فرابخشی پیگیری شوند.
عالیترین مقام اجرایی استان در بخش دیگری از سخنان خود بر ایفای نقش جدی تر هیئت های دانشجویی در گام دوم انقلاب اسلامی برای تمدن سازی و پیشرانی جنبش دانشجویی تاکید کرد.
وی لازمه قضاوت دولت در مسئله آلایندگی را داشتن اطلاعات کامل دانست و گفت: در دولت سیزدهم سیستم های پایش آنلاین از محور عقدا تا مهریز با اعتباری بالغ بر ۱۲ میلیارد تومان نصب شد که بر اساس آن واحدهای آلاینده مشخص و جرایم بسیار سنگینی بر آنها در نظر گرفته می شود.
مهران فاطمی به ممنوعیت بارگذاری صنایع آلاینده در محور مهریز عقدا برای اولین بار اشاره و عنوان کرد: نزدیک به ۶۰ فقره از مجوزهای صادر شده از دستور کار خارج و صرفا واحدهایی که قبل از این مصوبه، پیشرفت فیزیکی داشتهاند مجاز به ادامه فعالیت شدند.
وی نوسازی و بازسازی صنایع را از اولویت های اساسی استان برشمرد و گفت: پس از پیگیریهای مستمر جهت انتخاب یزد به عنوان استان هدف بهره وری کشور، پروژه های این حوزه برای استفاده بهینه از انرژی و کاهش آلایندگی به جد دنبال می شود.
استاندار یزد ادامه داد: برای اولین بار با انجام کار مطالعاتی مشترک با دانشگاه تهران به دنبال مشخص شدن منشا آلایندگی ها و پاسخگو کردن عاملین آلودگی محیط زیست و اعمال نظر بر آنها هستیم.
وی با بیان اینکه از ۹ ایستگاه پایش کیفیت هوا در استان ۴ ایستگاه و ۹ نمایشگر در دولت سیزدهم نصب شده است، گفت: آلایندگی مسئله ای مهم در این دولت است و به عنوان یک موضوع اساسی و مهم به این حوزه نگاه خواهیم کرد.
مهران فاطمی در ادامه با تاکید بر لزوم پرهیز از نگاه منفی به کارآفرینان، عنوان کرد: کارآفرینان، جهادگران و فرماندهان جنگ اقتصادی هستند که علیرغم شرایط سخت تولید و صادرات، اشتغال کشور را حفظ کردهاند.
وی با بیان اینکه شعار «رشد تولید و مهار تورم» تنها با حرف، محقق نمیشود، گفت: باید با مانع زدایی و رفع مشکلات، رویکرد های اشتباه گذشته اصلاح شود.
فاطمی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تامین اعتبار ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی پروژه انتقال آب دریا از محل معادن، یادآور شد: این رقم معادل ۱۵۰ سال اعتبارات عمرانی استان یزد است.
استاندار یزد با اشاره به امکان حل مسائل دانشگاهها از طریق قانون مولد سازی اموال دولتی خاطرنشان کرد: بر این اساس ساختمان ها و اراضی مازاد مجموعه با نظر شخص رئیس دستگاه مشخص و در راستای تکمیل پروژه های نیمه تمام و سایر مسائل آن ها هزینه میشود.
وی با بیان اینکه بنا به دستور رهبر معظم انقلاب هر استانی باید نسبت خود را با مسئله تمدن سازی در گام دوم انقلاب مشخص کند، گفت: سند یزد نوین برش استانی تمدن سازی نوین ایرانی اسلامی، کاملا منطبق با سند آمایش و قابل انعطاف است.
عالیترین مقام اجرایی استان یزد در ادامه با اشاره به نگاه ویژه به حوزه های گردشگری و علم و فناوری در سند یزد نوین به عنوان دو بال برای اوج گیری یزد، بیان کرد: هم اکنون مسائل فرهنگی و سند مهندسی فرهنگی به دلیل پیچیدگی، در دست ویرایش است.
وی گردشگری را با رعایت ملاحظات فرهنگی و اجتماعی یک فرصت بزرگ برای استان توصیف کرد و گفت: در صورت برنامهریزی برای ۲۰ میلیون گردشگر خارجی به کشور، معادل فروش نفت، درآمد خواهیم داشت.
مهران فاطمی گردشگری را بهترین عرصه برای مقابله با پروژه ایران هراسی دانست و افزود: در این راستا تشکلهای دانشجویی نحوه تعامل با گردشگران را مشخص و پیشنهاد و راهکارهای عملیاتی را ارائه کنند.
وی با اشاره به پروژهها و اقدامات در دست اجرا برای تحقق امر مردمی سازی در حوزه های مختلف استان، گفت: در صورت پیشنهاد و ارائه مدل های مردمی سازی توسط دانشجویان، مجموعه استان حمایت های لازم را انجام خواهد داد.
فاطمی با بیان اینکه جابجایی مدیران، برخلاف مدیران کل استانداری و فرمانداران، بلافاصله با تصمیم استاندار اتفاق نخواهد افتاد، تصریح کرد: برای سایر دستگاه ها استاندار پیشنهاد دهنده و وزارت خانه تصمیم گیر نهایی است.
وی در ادامه با اشاره به پیگیری و رفع بخشی از مطالبات قابل حل پرستاران در داخل استان، اذعان کرد: برخی مسائل در اختیار استان نیست اما به مسئولین و وزارت خانه مربوطه منعکس خواهند شد.
استاندار یزد در پایان خاطرنشان کرد: بدنه استان به جوانان، جنبش دانشجویی و کار سیاسی در دانشگاه ها و تقویت فعالیت ها و مطالبه گری های دانشجویان، عمیقا اعتقاد داشته و مومن به این مسئله است.
ثبت دیدگاه